ßßß Cookit - przepis na Coś dla amatorów grzybów :)

Coś dla amatorów grzybów :)

nazwa

Wykonanie

U mnie rosół to nie wywar z warzyw z makaronem - zawsze pływa w nim dużo pyszności :)
Składniki
kość schabowa
marchewka, pietruszka
kawałek selera
por lub cebula
20 dkg odgotowanych grzybów leśnych
10 dkg pieczarek
1 garść grzybów suszonych
1 cebula
5 dkg masła
sól, pieprz
15-20 dkg ulubionego makaronu
1 łyżka śmietany + 1 łyżeczka mąki pszennej
Sposób przygotowania
Suszone grzyby namoczyć. Kość umyć i zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny. Zmniejszyć gaz, posolić, przykryć. Po 15-20 minutach wrzucić grzyby suszone razem z wodą, w której się moczyły.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Odstawić. Cebulę zeszklić, dodać odgotowane grzyby, masło, doprawić, smażyć 5-10 minut.
Z wywaru wyjąć kości. Dodać pieczarki, grzyby i makaron. Gotować 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i 1/2 łyżeczki soli, rozprowadzić chochelką zupy i wlać do garnka. Wymieszać. Zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Smacznego |:)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/potrojnie_grzybowa.htm