Wykonanie
U mnie rosół to nie
wywar z warzyw z
makaronem - zawsze pływa w nim dużo pyszności :)Składnikikość schabowa
marchewka,
pietruszkakawałek
selerapor lub
cebula20 dkg odgotowanych
grzybów leśnych10 dkg
pieczarek1 garść
grzybów suszonych1
cebula5 dkg
masłasól,
pieprz15-20 dkg ulubionego
makaronu1 łyżka
śmietany + 1 łyżeczka
mąki pszennejSposób przygotowania
Suszone grzyby namoczyć. Kość umyć i zalać
wodą, zagotować i zebrać szumowiny. Zmniejszyć gaz, posolić, przykryć. Po 15-20 minutach wrzucić
grzyby suszone razem z
wodą, w której się moczyły.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Odstawić.
Cebulę zeszklić, dodać odgotowane
grzyby,
masło, doprawić, smażyć 5-10 minut.Z
wywaru wyjąć kości. Dodać
pieczarki,
grzyby i
makaron. Gotować 10 minut.
Śmietanę wymieszać z
mąką i 1/2 łyżeczki
soli, rozprowadzić chochelką zupy i wlać do garnka. Wymieszać. Zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieloną
pietruszką. Smacznego |:)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL