ßßß
Cookit - przepis na Ognista potrawka fasolkowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ognista potrawka fasolkowa
Składniki
Udo kurczaka
Cebula
Fasola szparagowa
Pomidor
Marchew
Czosnek
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Lekki, warzywny obiad z
ostrym
pazurem :)Czas przygotowania: 60 minutSkładniki:2 filety z
udek kurczaka
2
cebula
40 dkg
fasolki szparagowej
3
pomidory
1
marchewka
4-5 ząbków
czosnku
2 papryczki kajeńskie
sól
,
pieprz
słodka papryka
zioła prowansalski
Sposób przygotowania
Fasolkę
ugotować na półtwardo.
Cebulę
pokroić i zeszklić w rondlu. Dodać pokrojone
mięso
i
marchewkę
, podsmażyć. Dodać
pomidory
, przeciśnięty przez praskę
czosnek
, posiekane papryczki i
przyprawy
. Dusić pod przykryciem aż
pomidory
zaczną się rozpadać. Na koniec dodać pokrojona
fasolkę
, poddusić jeszcze 5-10 minut i doprawić do smaku. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/potrawka_fasolkowa.htm
Przepisy powiązane
Passata pomidorowa
Spaghetti z sosem pomidorowym i kurczakiem
Fasolka szparagowa po prowansalsku
Prawie do nieba, czyli pomidorowy krem chrzcinowy
Fasolka po katalońsku
Składniki powiązane (0)