ßßß Cookit - przepis na Ognista potrawka fasolkowa

Ognista potrawka fasolkowa

nazwa

Wykonanie

Lekki, warzywny obiad z ostrym pazurem :)
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:
2 filety z udek kurczaka
2 cebula
40 dkg fasolki szparagowej
3 pomidory
1 marchewka
4-5 ząbków czosnku
2 papryczki kajeńskie
sól, pieprz
słodka papryka
zioła prowansalski
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotować na półtwardo. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu. Dodać pokrojone mięso i marchewkę, podsmażyć. Dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane papryczki i przyprawy. Dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać. Na koniec dodać pokrojona fasolkę, poddusić jeszcze 5-10 minut i doprawić do smaku. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/potrawka_fasolkowa.htm