ßßß Cookit - przepis na R

R

nazwa

Wykonanie

Rybki dostałam, oto mój pomysł na ich podanie :)
Składniki
1 większy karaś
(przed wypatroszeniem ok. 70 dkg)
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
kilka gałązek pietruszki
2 łyżki oleju
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz
ew. przyprawa do ryb
mleko
Sposób przygotowania
R
ybkę obrać z łusek i wypatroszyć, obłożyć pokrojona w plastry cebulą i zalać mlekiem, wstawić na noc do lodówki. Rano wypłukać, osuszyć, i obsypać przyprawą do ryb.
Rybkę poporcjować, dokładnie umyć, przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać sola i pieprzem. Cebulę, czosnek i pietruszkę drobno pokroić i posypać rybkę. Olej, przecier i ketchup wymieszać i polać rybę. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/karas_pieczony.htm