Wykonanie
Rybki dostałam, oto mój pomysł na ich podanie :)Składniki1 większy karaś(przed wypatroszeniem ok. 70 dkg)2
cebule3-4 ząbki
czosnkukilka gałązek
pietruszki2 łyżki
oleju2 łyżki
przecieru pomidorowego2 łyżki
ketchupusól,
pieprzew.
przyprawa do rybmlekoSposób przygotowaniaRybkę obrać z łusek i wypatroszyć, obłożyć pokrojona w plastry
cebulą i zalać
mlekiem, wstawić na noc do lodówki. Rano wypłukać, osuszyć, i obsypać przyprawą do ryb.
Rybkę poporcjować, dokładnie umyć, przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać
sola i
pieprzem.
Cebulę,
czosnek i
pietruszkę drobno pokroić i posypać
rybkę.
Olej, przecier i
ketchup wymieszać i polać
rybę. Zapiekać ok 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL