ßßß Cookit - przepis na Pędy bambusa

Pędy bambusa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Pędy bambusa
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
konserwowany bambus 1/2 puszka
cebula 1 sztuk
olej do smażenia według uznania
glutasól według uznania
sos sojowy według uznania
sól, pieprz, ketchup według uznania
posiekana zielona pietruszka według uznania
Wykonanie:
Pędy bambusa pokroić w paseczki, posypać solą, glutasolą, pieprzem i polać sosem sojowym. Odstawić na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno pokrojoną cebulę oraz przyprawione pędy bambusa. Mieszając, smażyć 2 -3 minuty. Przełożyć na gorący półmisek, posypać posiekaną zieloną pietruszką, polać ketchupem. Podawać zaraz po przyrządzeniu. Można podawać jako przystawkę lub dodatek do innych dań. Pędy bambusa można zastąpić pokrojoną w paseczki kalarepą lub głąbem kapusty.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Chińska
Komentarze:
Autor: inka
Data: 2009-06-12 dla ciekawskich o pędach bambusa http://zdrowie.netbird.pl/?app=452
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5539/Pedy-bambusa