ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokonserwowany bambus 1/2 puszkacebula 1 sztukolej do smażenia według uznaniaglutasól według uznaniasos sojowy według uznaniasól, pieprz, ketchup według uznaniaposiekana zielona pietruszka według uznaniaWykonanie:Pędy bambusa pokroić w paseczki, posypać solą, glutasolą, pieprzem i polać sosem sojowym. Odstawić na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić drobno pokrojoną cebulę oraz przyprawione pędy bambusa. Mieszając, smażyć 2 -3 minuty. Przełożyć na gorący półmisek, posypać posiekaną zieloną pietruszką, polać ketchupem. Podawać zaraz po przyrządzeniu. Można podawać jako przystawkę lub dodatek do innych dań. Pędy bambusa można zastąpić pokrojoną w paseczki kalarepą lub głąbem kapusty.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia ChińskaKomentarze:Autor: inkaData: 2009-06-12 dla ciekawskich o pędach bambusa http://zdrowie.netbird.pl/?app=452Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: