Wykonanie
« Powrót  
Pędy bambusa
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokonserwowany
bambus 1/2 puszka
cebula 1 sztuk
olej do smażenia według uznaniaglutasól według uznania
sos sojowy według uznania
sól,
pieprz,
ketchup według uznaniaposiekana zielona
pietruszka według uznaniaWykonanie:
Pędy bambusa pokroić w paseczki, posypać
solą, glutasolą,
pieprzem i polać
sosem sojowym. Odstawić na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać
olej i wrzucić drobno pokrojoną
cebulę oraz przyprawione
pędy bambusa. Mieszając, smażyć 2 -3 minuty. Przełożyć na gorący półmisek, posypać posiekaną zieloną
pietruszką, polać
ketchupem. Podawać zaraz po przyrządzeniu. Można podawać jako przystawkę lub dodatek do innych dań.
Pędy bambusa można zastąpić pokrojoną w paseczki
kalarepą lub głąbem
kapusty.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia ChińskaKomentarze:Autor: inkaData: 2009-06-12 dla ciekawskich o pędach
bambusa http://zdrowie.netbird.pl/?app=452Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: