Wykonanie
Kotlety z
mięsa wołowego. Idealnie pasują do hamburgerów. Można je podawać wraz z
bułkami do hamburgerów, przepis na
bułki znajduje się p od
linkiem . Zobacz również przepis na domowe hamburgery wołowe .

Składniki:- 500 g
mięsa mielonego wołowego- 3 łyżki
sosu sojowego- 3 łyżki
sosu barbecue-
sól,
pieprz- 1
cebula- łyżka
olejuPrzygotowanie:
Cebulę pokroić bardzo drobniutko. Dodać do
mięsa mielonego.
Mięso przyprawić sosami,
solą i
pieprzem. Podzielić na 3 części (powstaną spore kotlety). Każdą część
mięsa uformować w kulę, posmarować
olejem i spłaszczyć na kawałku papieru do pieczenia. Kotlety trzeba dość mocno spłaszczyć, gdyż po usmażeniu nieco zmaleją. Każdy kotlet za pomocą papieru przenosić na patelnię. Zdjąć papier i smażyć z obydwu stron.

