W sezonie warto urozmaicać cukinią różne dania :)Składniki10-12 dużych liści z białej kapusty0,5 kg mięsa mielonego1/2 większej cukinii1 duża cebula1,5 szklanki ryżusól, pieprzcurrySposób przygotowaniaKapustę sparzyć i zdjąć liście. Ryż ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić i zeszklić. Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku. Dodać do cebuli, smażyć do odparowania soku. Pod koniec smażenia dodać około 1 łyżeczkę curry. Ryż, mięso i cukinię wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście i zwijać. Ułożyć w garnku i zalać 1,5 szklanki bulionu. Gotować około 1,5 godziny pod przykryciem. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL