Składniki1,5 szklanki mąki pszennej0,5 szklani mąki ziemniaczanej5 jajek1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy1 kostka margaryny1 łyżka kakao4-5 jabłeklukier karmelowy lub karmel z puszkiSposób przygotowaniaBiałka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, a następnie wymieszać delikatnie z mąkami i proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać rozpuszczoną margarynę i mieszać do połączenia składników.2/3 ciasta wylać na wyłożona pergaminem blaszkę (20x35cm). Resztę ciasta wymieszać z kakao i wylać na jasne ciasto. Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić na plasterki i ułożyć na cieście. Piec ok 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni. Lekko ciepłe ciasto polać lukrem. Wystudzić. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL