Puszyste i delikatne :)Składnikibiszkopt:6 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka kakaokrem:2 szklanki mleka1 budyń waniliowy2 łyżki cukru kryształy2 łyżki kawy rozpuszczalnej2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka1 duży kubeczek śmietany 30% (330ml)do nasączenia:1/2 szklanki mocnej kawySposób przygotowaniaZ podanych składników przygotowujemy biszkopt i pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na blaszce 35x20 cm. Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół.Żelatynę zalewamy mlekiem, a kiedy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (do gotującego mleka dodajemy kawę). Gorący budyń miksujemy z ciepłą żelatyną. Studzimy. Śmietanę miksujemy na puch z dodatkiem cukry pudru i łączymy z budyniem.Biszkopta nasączamy i przekładamy kremem. 2 łyżki odłożyłam i udekorowałam wierz, który posypałam startymi orzechami, ale można do tego wykorzystać polewę. Ciasto chłodzimy w lodówce co najmniej kilka godzin. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL