ßßß
Cookit - przepis na Ciasto kakaowo-kawowe.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto kakaowo-kawowe.
Składniki
Jajko
Mąka pszenna
Kakao
Cukier
Proszek do pieczenia
Kawa rozpuszczalna
Mleko
Cukier waniliowy
Mąka ziemniaczana
Margaryna
Cappuccino
Wykonanie
Składniki:
biszkopt
kakaowy
:4
jajka
6 łyżek
mąki pszennej
2 łyżki
kakao
7 łyżek
cukru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
biszkopt
kawowy
:4
jajka
7 łyżek
mąki pszennej
1 łyżka
kawy rozpuszczalnej
7 łyżek
cukru
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
masa:3 szklanki
mleka
3 łyżki
cukru
cukier waniliowy
2 łyżki
mąki pszennej
3 łyżki
mąki ziemniaczanej
margaryna
1 szklanka
kawy cappuccino
czekoladowej w proszku
Biszkopt
kakaowy
. Ubić na sztywno
białka
z
cukrem
, dodać
żółtka
,
mąkę
,
proszek do pieczenia
i
kakao
.Wymieszać i upiec
biszkopt
w dużej blaszce. Jak przestygnie przekroić na pół.
Biszkopt
kawowy
. Ubić
białka
na sztywno z
cukrem
, dodać
żółtka
,
mąkę
,
proszek do pieczenia
i
kawę rozpuszczalną
. Wymieszać i upiec
biszkopt
w dużej blaszce, jak przestygnie przekroić na pół.Masa. Do jednej szklanki
mleka
wsypać obie
mąki
,
cukry
. Dwie szklanki
mleka
zagotować, wlać mieszankę budyniową i ugotować
budyń
.Jak przestygnie utrzeć z
margaryną
. pod koniec ucierania wsypać szklankę
kawy cappuccino
w proszku i dobrze utrzeć.
Biszkopty
posmarować masą i udekorować
polewą czekoladową
.
Źródło:
http://gogusiowo.blogspot.com/2013/10/ciasto-kakaowo-kawowe.html
Przepisy powiązane
Babka marmurkowa
babka piaskowa
Babka marmurkowa
idealna babka piaskowa
Babka, wspomnień czar.
Składniki powiązane (0)