ßßß
Regionalna zupa, zdrowa i sycąca potrawa. Bardzo smaczna i specyficzna. Kiedyś dość często gościła w domach.Składniki:- krew wieprzowa, świeża ok 0,5l- mięso wieprzowe, u nas to uszy i nóżki- pietruszka- marchew- cebula- pieprz- ziele angielskie- majeranek- sól do smakuDo świeżej krwi dodajemy trochę soli i miksujemy. Odstawiamy do lodówki.
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy mięso i warzywa oraz przyprawy, tak jak do rosołu. Cebulę kroimy na połówki i opiekamy na ogniu, na czarno.
Wkładamy do zupy. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy mięso.
Do krwi dodajemy 3 łyżki octu i 2 -3 łyżki mąki. Miksujemy, aby nie było grudek.Powoli wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze klika min. Próbujemy i doprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami z wody oraz mięsem z gotowania zupy.Smacznegosobota, 21 czerwca 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter