Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa białaLunchmeat »

Surowce:- głowa świńska,- podgardle 2kg,- płuca 2kg,- skórki 2kg,- wątroba 3kg- krew 1 litr-
kasza gryczana 3,2kgDodatki:- jelita kaliber 28-30mm-
majeranek 2g/kg-
ziele angielskie 0,4g/kg,-
sól 16g/kg-
cebula świeża ok 300g-
pieprz 1,2g/kg,Głowy, podgardle, skóry parzyć w dużym garnku do miękkości. Płuca i wątrobę sparzyć.

Obrane
mięso z głów, podgardle, płuca zemleć na sitku 6mm. Wątrobę zemleć na sitku 8mm. Skóry zemleć na sitku 3mm.
Kaszę zaparzyć z dodatkiem 6,4l rosołu z gotowani
mięsa do stanu miękkości. Należy uważać aby nie przypalić
kaszy, która wchłonie cały płyn.

Krew zmiksować za pomocą blendera.

Następnie na zaparzoną gorąca
kaszę wlać krew, która w ten sposób się zaparzy. Dodać wszystkie rodzaje zmielonego
mięsa i wymieszać z
przyprawami.

Napełnić osłonki odkręcając w parki. Osadzać ok 1h.

Następnie parzyć
kaszanki powiązane w pęczki w temp. ok 80 stopni do osiągnięcia wewnątrz 70 stopni.Studzimy
kaszanki do temp ok. 10 stopni.
Kaszankę można mrozić.Smacznego.poniedziałek, 26 października 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter