ßßß
kalafior na cząstkido słoiczków z kawałkami marchewki, cebulkiziele angielskie 2-3 kulki wg uznania1 listek laurowytrochę gorczycyupychamy to w słoiku i zalewa1 litr wody200ml octu (10%)2 łyżeczki soli2 łyżki cukrumożna dać łyżkę oliwy na górę (ja nie daję)zalewamy i pasteryzujemy w kąpieli wodnej 20-25 minut - kalafiorek wychodzi al'denteczwartek, 08 sierpnia 2013, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter