Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Chlebek
pita z nadzieniem drobiowym
Smalec domowy »PaprykarzPaprykarz

Surowce:-
ryba (
morszczuk,
mintaj,
dorsz, ...) ok 300g
mięsa, a nie mrożonej
ryby - z 1 kg mrożonych płatów zostaje ok 300g
mięsa po sparzeniu
ryby!!!-
makrela (pół) lub
szprotki (kilka szt)-
ryż biały 100g-
przecier pomidorowy 120g-
cebula 200g-
sól 15g-
sos sojowy-
papryka słodka 3g-
papryka chili 1,5g-
woda z gotowania ryb 0,2l
Rybę po rozmrożeniu wrzucić na 15 min do gotującej się
wody. Ostudzić i zmielić na sitki 3mm razem z obrana połowa
makreli lub
szprotkami.
Cebulkę zarumienić na patelni. Ostudzić zemleć na sitku 3mm.
Ryż gotować z dodatkiem 200g
wody przez ok 10min, tak aby był lekko twardy.
Rybę,
cebulę, przecier i
przyprawy wymieszać dokładnie z
wodą i na koniec dodać
ryż.Wszystko wymieszać, napełnić słoiczki i pasteryzować przez 30min w gotującej się wodzie.Smacznegowtorek, 24 listopada 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter