ßßß Cookit - przepis na Paprykarz

Paprykarz

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chlebek pita z nadzieniem drobiowym
Smalec domowy »
Paprykarz
Paprykarz
Surowce:
- ryba (morszczuk, mintaj, dorsz, ...) ok 300g mięsa, a nie mrożonej ryby - z 1 kg mrożonych płatów zostaje ok 300g mięsa po sparzeniu ryby!!!
- makrela (pół) lub szprotki (kilka szt)
- ryż biały 100g
- przecier pomidorowy 120g
- cebula 200g
- sól 15g
- sos sojowy
- papryka słodka 3g
- papryka chili 1,5g
- woda z gotowania ryb 0,2l
Rybę po rozmrożeniu wrzucić na 15 min do gotującej się wody. Ostudzić i zmielić na sitki 3mm razem z obrana połowa makreli lub szprotkami.
Cebulkę zarumienić na patelni. Ostudzić zemleć na sitku 3mm.
Ryż gotować z dodatkiem 200g wody przez ok 10min, tak aby był lekko twardy.
Rybę, cebulę, przecier i przyprawy wymieszać dokładnie z wodą i na koniec dodać ryż.
Wszystko wymieszać, napełnić słoiczki i pasteryzować przez 30min w gotującej się wodzie.
Smacznego
wtorek, 24 listopada 2009, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2009/11/Paprykarz.html