Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Tarta ...Tort z sercem »Sezon kapuściany w pełni a więc pora na propozycję dodatku do obiadu na bazie kapusty.Czerwoną kapustę podajemy najczęściej na ciepło a ja proponuję dziś podaną ją na zimno z odrobiną jabłka i cebulki,pyszna.Składniki:1/4 główki kapusty czerwonej1/2 cebuli1/2 jabłkasól i pieprzsok z 1/4 cytryny2 łyżki śmietany1 łyżka jogurtu naturalnegoWykonanie:Kapustę siekamy drobno,solimy,skrapiamy sokiem z cytryny i lekko ugniatamy.Odstawiamy na 10-15 min żeby kapusta puściła sok.Cebulę i jabłko obieramy.Cebulę siekamy drobno a jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.dodajemy je do kapusty,mieszamy.Dodajemy śmietanę,jogurt i dokładnie mieszamy wszystko razem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Przed podaniem odstawić surówkę na 10-15 min żeby smaki dobrze sobą przeszły.środa, 24 września 2014, kozakownapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..." Ciasteczka ..." Torty "" Torty "" Kotlety ...Reklama w interneciePisz blogzamów newsletter