ßßß Cookit - przepis na " Sos rzodkiewkowy do mięs i wędlin "

" Sos rzodkiewkowy do mięs i wędlin "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Kruche ...
Torty komunijne »
Sosik który przygotowuję dość często,idealnie nadaje się do wędlin jak i do pieczonych mięs np.do wypieczonego schabu w majeranku.
Przygotowanie zajmuje niewiele czasu i potrzeba dosłownie garstkę składników.
Składniki:
1 pęczek rzodkiewki
2 łyżki kwaśnej śmietan
sól i pieprz
1 łyżka jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Rzodkiewkom odciąć ogonki i listki i dokładnie umyć.
Oczyszczone rzodkiewki ścieramy na tarce o grubychoczkach,dodajemy śmietanę,jogurt naturalny,dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Sosik odsatwiamy na około 30 min do lodówki.
Podajemy jako dodatek do wędli i pieczonych mięs.
sobota, 16 maja 2015, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2015/05/Sos-rzodkiewkowy-do-mies-i-wedlin.html