Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« KremówkaSurówka z czarnej ... »Zastanawiałam się i zastanawiałam jak przyrządzić porcję takiego
mięska i wreszcie wymyśliłam.Tak piękna porcja aż się prosi aby ją upiec i tak właśnie zrobiłam.Sądzę że osoby nie przepadające za takim mięskiem powinny się skusić:)
Mięsko jedst delikatne,soczyste i pięknie odchodzi od kości,świetnie smakuje z odrobiną
chrzanu,
musztardy i pieczonymi
ziemniakami.
Składniki:2
marchewki1
pietruszka1
cebula2 ząbki
czosnku3/4 szkl
wody4-5 ziarenek
ziela angielskiego2
liście laurowe2 szczypty
soli1 gałązka
rozmarynu1/2 łyżeczki
papryki w proszku1 szczypta
pieprzuWykonanie:
Marchewkę,
pietruszkę,
cebulę i
czosnek obrać.
Czosnek zgnieść w prasce do
czosnku,
marchewkę,
pietruszkę i
cebulę pokroić na 3-4 części.Porcję
mięsa umyć,osuszyć np.papierowym ręcznikiem.Przygotowanę
mięso natrzeć
czosnkiem,
solą,
pieprzem,
papryką w proszku ( robimy to zpo obydwu stronach
mięsa)Tak przygotowane
mięso odkładamy w chłodne miejsce na 2-3 godz żeby przeszło
przyprawami.Po upływie tego czasu do naczynia żaroodpornego wlewamy
wodę,dodajemy
liście laurowe,
ziele angielskie,
rozmaryn,przygotowane warzywa i
mięso.Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190°C.Pieczemy pod przykryciem około 2 godz.Podczas pieczenia polewamy co jakiś czas
mięso powstałym
wywarem.
czwartek, 23 stycznia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter