SKŁADNIKICiasto:3 szklanki maki1 czubata szklanka cukru300 g masła7 jajek1 opakowanie cukru waniliowego4 łyżki mleka2 łyzki kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia, aromat rumowyMasa budyniowa3 szklanki mleka250 g margaryny1 opakownie budyniu truskawkowego7 łyżk cukru pudruDodatkowowiśnie -mogą być mrożonetłuszcz do wysmarowania blaszkibułka tarta do obsypania foremkiWYKONANIECiasto: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka , mąkę z proszkiem oraz mleko , ucierać. Ciasto podzielić na dwie częsci . Do jednej dodać kakao i aromat.Masa budyniowa: W 1/2 szklanki mleka rozpuścić budyń wlać do pozostałego gotującego się mleka, zagotować i wystudzić. Budyń utrzeć z margaryną i cukrem.Blaszkę natłuścić i obsypać bułką Jasne ciasto wyłożyć do blaszki . Na cieście wyłożyć wydrylowane wiśnie i lekko je docisnąć. Wyłożyć ciemne ciasto. Piec 45 min w tem. 180 COstudzone ciasto posmarować masą budyniową. Dowolnie udekorowaćSMACZNEGO