Przepyszna, puszysta i wilgotna. Zawsze się udaje i zawsze znika do ostatniego okruszka. Jest naszym hitem wielkanocnym ale doskonale sprawdza się także jako słodkie do kawy czy na imieniny.SKŁADNIKI:6 jajek1 i ½ szklanki cukrukostka masła lub ew. margaryn3 szklanki maki15g proszku do pieczenia¾ szklanki letniego mlekacukier waniliowyczubata łyżka kakaodo dekoracji: cukier puderWYKONANIE:Żółtka utrzeć z cukrem i masłem/margaryn ą na puszysta masę. Dodawać powoli mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, a następnie mleko, cukier waniliowy i ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Większa część masy wlać do natłuszczonej podłużnej formy do babki, natomiast do mniejszej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciemna masę wylać na jasną. Piec 45 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu obficie posypać cukrem pudrem.Smacznego