Wykonanie
Od pewnego czasu moim śniadaniem zazwyczaj są
lody bananowo-
szpinakowe z
miętą (o takie). Dlatego bardzo miłą odmianą okazały się dzisiejsze
lody na bazie
cukinii - sama bym chyba na to nie wpadła, ale z pomocą przyszedł Daniel (po przepis zajrzyjcie tutaj)Moje zmiany to zamiast 6
bananów 4 i rezygnacja z dodatku
wody :)
Lody bananowo-
cukiniowe z
miętą,
malinami i
migdałamiZucchini-
banana ice cream with hint of mint, raspberries and almonds***Wczoraj dzielnie pojechałam na zakupy do burżujskiego Piotra i Pawła oraz
Almy, żeby kupić kilka mniej standardowych produktów:
mleczko kokosowe,
papier ryżowy,
makaron ryżowy,
sezam,
tofu,
kolendra,
limonki,
imbir,
awokado. W planach mam zrobienie spring rollsów, a także sałatki z
tofu. Poza tym zaczyna też eksperymentować z
burakami, które ostatnio pokochałam.A pomyśleć, że jeszcze 2-3 lata temu nienawidziłam warzyw.. Niesamowite, jak się smaki zmieniają ;)