Wykonanie

Składniki:3 małe
piersi z kurczaka3
cebule dymki3 ząbki
czosnku2
marchewkimleczko kokosowe (400 ml)
papryka ostra piri piriszczypiorekcytryna1 łyżeczka
sosu sojowego2 szczypty
kurkumysól,
pieprzolejSposób przygotowania:
Cebule dymkę,
czosnek, papryczkę pir
piri pokroić w kostkę. Smażyć na rozgrzanym
oleju w garnku, uważając by
czosnek się nie przypalił.
Piersi kurczaka umyć,oczyścić, pokroić w grubą kostkę.Dodać
mięso i smażyć.
Mięso zalać litrem
wody, dodać pokrojoną w kostkę
marchewkę, wyciśnięty
sok z cytryny, łyżeczkę
sosu sojowego i
przyprawy. Gdy
marchewka będzie prawie miękka wlać
mleczko kokosowe. Gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Przed podaniem posypać poszatkowanym
szczypiorkiem.