ßßß
Składniki:5 jajekkostka margaryny1,5 szkl cukru1,5 szkl maki pszennej1,5 szkl mąki ziemniaczanej5 łyżek oleju5 łyżek wody1,5 łyżki octu2 łyżeczki proszku do pieczeniaolejek zapachowyBabeczki można nadziewać czym się tylko chce orzechami włoskimi, migdałami, rodzynkami, czekoladą, dżemem...Babeczki są polane zielonym i żółtym lukrem, oraz polewą czekoladową z orzechami.Zanim lukier czy polewa zastygną można babeczki ozdobić perełkami cukrowymi.Sposób przygotowania:Utrzeć margarynę z cukrem ( margarynę wcześniej wyjąć z lodówki by nie była twarda), dodawać po jednym jajku cały czas ucierać. Przesianą mąkę dodawać małymi porcjami cały czas ucierać, dodać proszek do pieczenia, olej, wodę, ocet, olejek zapachowy (ja dodałam pomarańczowy). Ucierać by ciasto roztarło się na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 190 ° C przez 20 minut.Smacznego!