Wykonanie
Składniki:5
jajekkostka
margaryny1,5 szkl
cukru1,5 szkl
maki pszennej1,5 szkl
mąki ziemniaczanej5 łyżek
oleju5 łyżek
wody1,5 łyżki
octu2 łyżeczki
proszku do pieczeniaolejek zapachowyBabeczki można nadziewać czym się tylko chce
orzechami włoskimi,
migdałami,
rodzynkami,
czekoladą,
dżemem...Babeczki są polane zielonym i
żółtym lukrem, oraz
polewą czekoladową z
orzechami.Zanim
lukier czy polewa zastygną można babeczki ozdobić perełkami cukrowymi.Sposób przygotowania:Utrzeć
margarynę z
cukrem (
margarynę wcześniej wyjąć z lodówki by nie była twarda), dodawać po jednym
jajku cały czas ucierać. Przesianą
mąkę dodawać małymi porcjami cały czas ucierać, dodać
proszek do pieczenia,
olej,
wodę,
ocet,
olejek zapachowy (ja dodałam
pomarańczowy). Ucierać by ciasto roztarło się na gładką masę. Pieczemy w temperaturze 190 ° C przez 20 minut.Smacznego!