ßßß
WYKONANIE:Plastry schabu lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem i chilli. Do miski wlewamy odrobinę oleju, dodajemy plasterki czosnku i mieszamy całość z mięsem. Marynujemy - oczywiście u mnie stało w marynacie jedynie pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy kotlety z obu stron na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i na mięso wrzucamy pokrojoną w cieniutkie pół plastry cebulkę, podlewamy połową wody (tą przegotowaną czystą), dodajemy kostkę mięsną oraz startą korę cynamonu i dusimy pod przykryciem. Po około kwadransie, gdy cebula zmięknie wrzucamy ugotowane wcześniej grzyby. Całość podlewamy 500ml wody z ugotowanych grzybów i dusimy dalej przez kolejne 20 minut. W tym momencie moje mięso było już miękkie i kruche. Następnie pozostaje ostatnia czynność do wykonania: zabielenie sosu śmietaną. Ja zrobiłam to śmietaną i mąką, ażeby sos był gęsty. Na samym końcu posypujemy sos suszoną pietruszką.Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami - oczywiście wedle upodobań :)SMACZNEGO !!!