2 szklanki mąki1 jajko1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 szklanka mleka2 tabliczki czekolady jedna mleczna druga białaok. 1/2 szklanki oleju1 szklanka cukru pudru1 szklanka kakao3/4 opakowania migdałów ( pokrojonych w paski)1 opakowanie rodzynekSkładniki "suche" mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę wsypać do miski. Dodać pokrojoną czekoladę w drobne kawałki, rodzynki i połowę migdałów.Do drugiej miski zmieszać wszystkie mokre składniki" rozgniecione. Połączyć składniki mokre z suchymi. Po umieszczeniu muffinków w foremkach posypać je pozostałą ilością migdałów.Rozgrzać piekarnik na ok. 220 stopni, ale piec muffinki w temperaturze 180 przez ok. 25 min.Muffinki powinno się piec w specjalnej formie, ale ja zrobiłam je w zwykłych metalowych foremkach do babeczek wysmarowanych lekko olejem i bułką tartą.Pycha !!