Rzadko jadam tą zupę, sama nie wiem dlaczego. Muszę to zmienić. Mam dla Was przepis, który zachwyci podniebień lubiących kapustę.Składniki:2l wody1 podudzie z kurczaka lub indyka1/2 kapusty2 marchewki1 pietruszkakawałek selera1 cebula3-4 ziemniaki1 łyżeczka olejukokosowego1 łyżeczka mąki kukurydzianejsólpieprzszczypta kurkumy2x ziele angielskie2x liść laurowyDo wody wrzuć podudzie. Dodaj przyprawy i zagotuj. Zdejmij szumowinę. Dorzuć marchew, pietruszkęseler i cebulę. Po 2 minutach wyciągnij cebulkę i upraż. Po około 10 minutach wrzuć pokrojoną (jak lubisz) kapustę. Kiedy kapusta będzie już w połowie miękka dorzuć ziemniaki pokrojone w kosteczkę i zupę zostaw na gazie aż się ugotują. Na koniec dorzuć uprażoną cebulkę. Teraz tylko nakładać i się delektować :) Życzę smacznego!Chcesz się dowiedzieć jak uprażyć cebulkę, aby była zdrowa? Zajrzyj na mojego drugiego bloga, gdzie, co poniedziałek znajdziesz "Zdrowe triki".