ßßß
SKŁADNIKI:CIASTO:- 200 g mąki- 100 g masła- 2 łyżki wody- szczypta soliFARSZ :- 200 g boczku wędzonego- 300 g kapusty kiszonej- 1 cebula posiekana- 2 ząbki czosnku- przyprawy: imbir, gałka muszkatołowa, pieprz, kminek mielony- masło do smażeniaSOS:- 2 jajka- 200 ml śmietanki- pieprz, gałka muszkatołowaPRZYGOTOWANIE:1. Z przygotowanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw na 30 minut do lodówki2. W tym czasie przygotuj farsz : na odrobinie masła przysmaż boczek, następnie przysmaż cebulę i czosnek, gdy się zeszkli dodaj poszatkowaną kapustę kiszoną, smaż aż kapusta zmięknie, dodaj przyprawy i jeszcze chwilkę smaż.3. Wyłóż ciasto na foremkę do tarty a następnie piecz w 180 °C przez 5 minut pod obciążeniem. Potem 10 minut bez przykrycia i obciążenia.4. Przygotuj sos i połącz go z wystudzonym farszem - wyłóż na ciasto i piecz w 190 ° C przez 15 minut