Wykonanie
Wiejska
tarta, czyli pyszna
tarta boczkiem, z
kapustą kiszoną i
kminkiem.Długo nie było wpisów, ale to się zmieni i będą nowe i ciekawsze :)Mam dla Was także wpis, który jeszcze jest przygotowaniach, o moim
pobycie kulinarnym w Londynie, a konkretnie o wizycie u Gordona RAMSAYA :)Ale przejdźmy do przepisu :))
SKŁADNIKI:CIASTO:- 200 g
mąki- 100 g
masła- 2 łyżki
wody- szczypta
soliFARSZ :- 200 g
boczku wędzonego- 300 g
kapusty kiszonej- 1
cebula posiekana- 2 ząbki
czosnku-
przyprawy:
imbir,
gałka muszkatołowa,
pieprz,
kminek mielony-
masło do smażeniaSOS:- 2
jajka- 200 ml
śmietanki-
pieprz,
gałka muszkatołowaPRZYGOTOWANIE:1. Z przygotowanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw na 30 minut do lodówki2. W tym czasie przygotuj farsz : na odrobinie
masła przysmaż
boczek, następnie przysmaż
cebulę i
czosnek, gdy się zeszkli dodaj poszatkowaną
kapustę kiszoną, smaż aż
kapusta zmięknie, dodaj
przyprawy i jeszcze chwilkę smaż.3. Wyłóż ciasto na foremkę do tarty a następnie piecz w 180 °C przez 5 minut pod obciążeniem.
Potem 10 minut bez przykrycia i obciążenia.4. Przygotuj sos i połącz go z wystudzonym farszem - wyłóż na ciasto i piecz w 190 ° C przez 15 minut