Wykonanie
Siemanko :)Bardzo przepraszamy za nieobecność ale już jesteśmy !Zaczynamy od zupki.( dobry dla jaroszy )

zakupy :4 duże
papryki3 ząbki
czosnkuwłoszczyzna1
kalarepapapryka słodka i ostra
śmietanka 18 %
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
jałowiec,
liść laurowyZaczynamy od włożenia
papryki do żaroodpornego naczynia wkładamy je całe i skraplamy
oliwą. Naczynie ląduje w nagrzanym na 180*C piekarniku na 30 minut.


Marchew,
pietruszkę,
seler,
por i
kalarepę kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy
wodą, dodajemy
liść laurowy,
jałowiec i
ziele angielskie, czekamy aż się wszystko zagotuje i zmięknie.


Czas wyciągnąć
paprykę z piekarnika, wkładamy ja w całości do plastikowej miski, przykrywamy folią i chowamy do lodówki na 15-20 minut.

Paprykę wyciągamy, obieramy ze skóry kroimy i wrzucamy do naszego
warzywnego wywaru.Gotujemy jeszcze 15 minut, w
między czasie wyławiamy
jałowiec i
ziele angielskie. Jak się nam wszystko ładnie zagotuje to blendujemy naszą zupę.



Gdy już uzyskamy kremową konsystencję doprawiamy nasz krem
solą,
pieprzem, słodką i
ostrą papryką. Na koniec wlewamy naszą
śmietankę, blendujemy jeszcze raz i jak już doprawimy jak lubimy możemy wcinać ;)Mamy nadzieję, że będzie wam smakować, nam bardzo smakowało , taki mały przedsmak sezonu grillowego.Podajemy z grzankami :)SMACZNEGO !



https://www.facebook.com/madebyguzik