Wykonanie

Kochani, nie wiem jak Wasz tydzień, ale mój okazał się prawdziwą rewolucją, a weekend i następny tydzień również nie będzie najlepszy. Żeby nabrać sił i troszkę się oderwać od nauki i innych mniej przyjemnych spraw, postanowiłam sobie zrobić pożywne, słodkie i dodające mnóstwa energii śniadanie! Z pewnością będzie musiało się u mnie pojawić jeszcze raz w ciągu tygodnia, ponieważ inaczej może być ciężko.Składniki: na ciasto:1 i 1/2 szklanki
mąki pszennejszklanka
mlekaszczypta
soli2
jajka na nadzienie:125g
sera twarogowego100g
jogurtu naturalnego1
jabłko2 łyżki
cukru2 łyżki
siemienia lnianegocynamoncytrynagarść
orzechów laskowychPrzygotowanie:Składniki na ciasto zmiksować ze sobą. Jeśli ciasto będzie za gęste należy dodać
mleka,a jeśli zbyt rzadkie wtedy dodać
mąki. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z obu stron.
Ser do farszu rozgnieść widelcem, dodać
jogurt,
cukier,
cynamon,
siemię lniane, starte
jabłko,
cytrynę i razem wymieszać.Usmażone naleśniki smarujemy
twarogową masą, zawijamy lub składamy w kopertę, kieszonki, polewamy
jogurtem, posypujemy
orzechami i
cynamonem. Zajadamy
póki gorące!Smacznego :)
