Wykonanie
            
Po długiej nieobecności, spowodowanej nawałem pracy zawodowej i 
brakiem wolnego czasu, zdecydowałam jednak wprowadzić do moich zakamarków nieco świątecznego akcentu.Pyszna ,czekoladowa babka /bez której nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocy/ to jedyny wypiek, który udało mi się przygotować.....................no cóż...może w przyszłym roku nadrobię zaległości i 
będę mogła poszaleć nieco w mojej kuchni

Składniki:150 g 
gorzkiej czekolady1 łyżka ciemnego 
kakao100 g 
masła150 ml 
mleka4 
jaja100 g 
cukru200 g 
mąki pszennej50 g drobno pokrojonych 
migdałów1 łyżeczka 
proszku do pieczenia1 łyżeczka esencji waniliowejszczypta 
solipolewa:150 g 
białej czekolady150 g słodkiej 
śmietanki 30%oraz: 
czekoladowe jajka i kolorowe 
cukierki do dekoracjiWykonanie:

-Pokruszoną 
czekoladę , 
masło i 
kakao rozpuścić w kąpieli 
wodnej.-
Jajka ubić z 
cukrem na puszystą masę i połączyć z przestudzoną masą 
czekoladową.-Dodać aromat, 
mleko , 
mąkę z 
proszkiem do pieczenia i 
migdały.-Wymieszać składniki i przelać do niewielkiej ,wysmarowanej 
masłem foremki na babkę .

-Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.C-Lekko przestudzone ciasto wyjąć z foremki i przełożyć na kratkę kuchenną.

-Kremówkę zagotować, zdjąć z ognia i połączyć z połamaną 
czekoladą.-Gotową polewę lekko przestudzić i polać nią zimne ciasto.-Wierzch udekorować ozdobnymi 
cukierkami i czekoladowymi 
jajkami.




