Sobota i niedziela zapowiada się upalna, więc jeżeli ktoś miałby robić grilla, to bardzo polecam te burgery. Ja swoje przygotowałam na patelni grillowej.Lista zakupów na 6 kotletów:1/2 kg mięsa mielonego z indyka1 czerstwa bułka namoczona w mleku1 jajko1/2 łyżeczki soli2 łyżki czubate żurawiny4 łyżki posiekanych grubo pistacji bez soli1/2 łyżeczki kminku1 duży ząbek czosnkuszczypta cynamonu1/2 łyżeczki pieprzuMięso przełożyć do dużej salaterki. Wbić jajko. Bułkę odcisnąć z mleka i dodać do mięsa. Wsypać przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kminek. Dodać wyciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Masę dokładnie wyrobić ręką. Dodać pistacje, natkę i żurawinę. Ponownie wymieszać.Wilgotnymi rękoma uformować 6 kotletów.Wrzucić na ruszt lub patelnię.Kotlety podałam z jogurtem naturalnym posypanym delikatnie kminkiem oraz dipem brzoskwiniowym, o którym napiszę jutro.Smacznego :)