Najdelikatniejsze z delikatnych :) Bez chilli będą idealne dla Milusińskich.Składniki:- mięso mielone z indyka- 1 jajko- 1 sucha bułka namoczona w mleku- sól prowansalska Kamis- pieprz- chilli- zioła prowansalskie- kuskus (porcja dla 2 osób)- pęczek pietruszki- łyżka oliwy z oliwekPrzygotowanie:1. Suchą bułkę (chleb) kruszę na mniejsze części i zalewam mlekiem.2. Mięso z indyka łącze z jajkiem, namoczoną bułką, solą, pieprzem, chilli i ziołami. Formuję klopsiki.3. I tutaj macie trzy możliwości3.A. Podsmażacie kotleciki na patelni3.B. Podpiekacie kotleciki w piekarniku na papierze do pieczenia.3.C. Moja ulubiona wersja, z której zawsze korzystam: kotleciki na parze :) Z braku narzędzi zawsze możecie naciągnąć materiał (u mnie tetra) na garnek z gotującą wodą. Te są najdelikatniejsze i smakują najlepiej.4. Kuskus zalewam wodą i późnij dodaję trochę soli prowansalskiej, skrojony pęczek pietruszki i łyżeczkę oliwy z oliwek. Możecie dodać też troszkę suszonych warzyw - fajnie się skomponują.Można zrobić również z podsmażoną cebulką i czosnkiemSmacznego!