To ciasto zawiera takie bogactwo smaków, że na pewno każdy znajdzie w nim coś dla siebie. Śliwki, powidła, kawowybudyń, pianka, orzechy i kruche ciasto- prawdziwa rewelka. Wbrew pozorom te smaki bardzo do siebie pasują, a ciasto jest po prostu przepyszne. Tym razem przepis wymyśliła moja mama.*blaszka 25*34 cmSkładniki: na ciasto:300 g mąki250 g masła100 g cukru pudru6 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczenia na piankę:6 białek1 szklanka cukru pudru100 g kokosu5 łyżek mielonych orzechów włoskich na krem:500 ml mleka1 opakowanie budyniu waniliowego3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej2 łyżki cukru1/2 kostki masładodatkowo:2 szklanki śliwek1 słoiczek powideł śliwkowychSkładniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na wielkość blaszki. Na jedno ciasto ułożyć śliwki skórkami do dołu. Piec 30 minut 180*C. Na drugim cieście rozsmarować powidła. Białka ubić z cukrem pudrem i kokosem. Wyłożyć na powidła i posypać orzechami. Piec w 180*C pół godziny. Na mleku ugotować budyń z cukrem i kawą. Do gorącego dodać masło i dokładnie wymieszać. Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto ze śliwkami. Przykryć ciastem z pianką.