Ta rolada kojarzy mi się z dzieciństwem i popularnym wtedy blokiem czekoladowym. Jest bardzo smaczna, zwłaszcza jeśli dodamy do niej dużo ulubionych bakalii. Z podanych składników wyszła mi bardzo długa rolada, spokojnie wystarczy dla większego grona łasuchów.Składniki:2 grube wafle200 g herbatników100 g rodzynek100 g skórki pomarańczowej250 g margaryny (nada się lepiej niż masło)1 galaretka pomarańczowa1 szklanka cukru3 łyżki kakao3 bananypolewa czekoladowa (przepis tu)100 g kokosukilka łyżek mlekaGalaretkę rozpuścić w szklance wody, odstawić. Margarynę, cukier i kakao zagotować, dodać bakalie i odstawić do wystudzenia. Herbatniki połamać na mniejsze kawałki. Wafle ułożyć obok siebie zakładając jeden za drugi. Skropić je mlekiem. Galaretkę wymieszać z masą kakaową i zostawić. Kiedy zacznie tężeć dodać pokruszone herbatniki. Kiedy masa nie będzie już płynna wyłożyć ją na wafle i rozsmarować. Odczekać chwilę aby wafle zmiękły. Wzdłuż jednego boku ułożyć banany. Kiedy wafle namokną zwinąć wszystko w roladę i owinąć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie roladę wyjąć z folii, polać polewą i obtoczyć w kokosie.