ßßß
Miękkie, puszyste, delikatne bułeczki. Najlepsze z kubkiem kakao, posmarowane marmoladą lub miodem. Będą świetne na kolację, o ile nie zostaną zjedzone wcześniej.Składniki:450 g mąki pszennej270 ml mleka30 g drożdży50 g masła3 łyżki cukru1 łyżeczka soli na kruszonkę:1 łyżka masła1 łyżka cukru1 łyżka kokosu1,5 łyżki mąkidodatkowo:1 jajkoMąkę wymieszać z solą i masłem. Drożdże rozrobić z cukrem w 1/3 szklanki ciepłego mleka i odstawić na kilka minut aż urosną. Połączyć z resztą składników, wyrobić jednolite ciasto, odstawić na 45 minut. Po tym czasie odpowietrzyć, zagnieść i podzielić na 10 części. Formować podłużne bułeczki, układać na blaszce w dużych odstępach i odstawić na 15 minut. Składniki kruszonki zagnieść palcami. Bułki posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kruszonką. Piec około 20 minut w 180*C