Wykonanie
Wątróbka, która ma tyle samo smakoszy co i przeciwników, w mojej rodzinie jest bardzo lubiana. Z reguły jadamy ją na ciepło z sosem ale dziś dla odmiany podałam ją jako składnik sałatki. Nadchodzą cieplejsze dni i taka
sałatka będzie doskonałym lekkim obiadem lub kolacją. Oprócz tego że jest bardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia.Składniki:2 garście mieszanki
sałat z
rukolą200 g
wątróbki drobiowejkilka
pomidorków koktajlowychkawałek zielonego
ogórkaćwiartka
serka camembertkawałek
żółtej paprykipół
cebuliłyżka
majonezu2 łyżki kwaśnej
śmietanyłyżeczka
chrzanułyżka
olejusól,
pieprzWątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć
solą i
pieprzem. Na
oleju zeszklić krążki
cebuli a następnie usmażyć
wątróbkę. Warzywa pokroić w dowolne kształty,
ser w trójkąty.
Majonez,
śmietanę i
chrzan wymieszać. Na talerzu ułożyć
sałatę,
ser, warzywa i kawałki
wątróbki. Polać
sosem chrzanowym. Podawać z
pieczywem.