Torcik urodzinowy, który zrobiłam na urodzinki mojej córeczki. Połączyłam w nim to co lubi najbardziej- jagody, maliny i bitą śmietanę. Biszkopt nasączyłam sokiem z ananasa, dlatego był wilgotny, lekki i nie zamulający. Został zjedzony do ostatniego kawałka.Składniki: na tortownicę 21 cm: na biszkopt:4 jajka1 szklanka cukru1 szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie:330 ml śmietanki kremówki1 łyżka cukru pudrugarść malingarść jagód1/2 szklanki drobnego kokosu1 opakowanie zagęstnika do śmietanydo nasączenia:3/4 szklanki syropu z ananasa (użyłam z puszki) na dekorację:200 ml śmietanki kremówki1 łyżka cukru pudru1 opakowanie zagęstnika do śmietanyżółty barwnikkolorowe cukierkikwiatki z masy cukrowejopłatek dekoracyjnyBiszkopt:Białka ubić z cukrem i dodawać po żółtku nadal ubijając. Kiedy masa będzie puszysta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sitko. Delikatnie wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem. Piec około 40 minut w 175*C. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy blat nasączyć sokiem z ananasa. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i fix-em. Dodać kokos i owoce, delikatnie wymieszać. Krem podzielić na dwie części i przełożyć biszkopty. Przed podaniem kremówkę ubić z cukrem pudrem, fix-em i barwnikiem. Posmarować tort z wierzchu i po bokach. Na wierzchu ułożyć ozdoby, boki obsypać cukierkami. Przechowywać w lodówce.