Wykonanie
Dziś w Szwecji obchodzony jest tłusty wtorek, więc usmażyłam puszyste placuszki. Zniknęły z prędkością światła. Przepis autorstwa Cathrine Schücks.


Składniki: (4 porcje)1 dl = 100ml
mąki migdałowej1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki ł upin babki jajowatej /fiberhusk ( sz w .)1 łyżka stopionego
oleju z
kokosa1 dl = 100ml
wody2
jajajagody,
maliny mrożoneubita
śmietana 30% bez
cukruSposób przygotowania:Ubij
jaja, dodaj
olej kokosowy. W osobnej miseczce połącz suche składniki. Połącz całość, dodaj
wodę. Na patelni rozgrzej
masło i nakładaj łyżką p lacki na patelnię. Smaż z obu stron na złoty kolor, około 2-3 minut. Podawaj placki z
bitą śmietaną oraz
mrożonymi owocami. Smacznego!