Czekoladowe browne to wyśmienite ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i sporej ilości czekolady. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie. Miłośnicy czekolady będą nim zachwyceni.składniki na tortownicę 23 cm100g orzechów włoskich3 tabliczki gorzkiej czekolady125 g masła3 jajka3/4 szklanki cukru kryształuopakowanie cukru waniliowegoszczypta soli2 szklanki mąki pszennej2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaprzepisOrzechy włoskie drobno siekamy.W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło oraz 2 tabliczki połamanej w kostki czekolady, wszystko dokładnie mieszamy do momentu aż składniki dobrze się rozpuszczą.Do miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, dodajemy cukier kryształ, cukier waniliowy oraz szczyptę soli, dodajemy również jajka, wsypujemy posiekane orzechy, mąkę i proszek do pieczenia, całość bardzo dokładnie mieszamy żeby wszystkie składniki się połączyły.Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C i pieczemy około 25- 30 minut.W kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy pozostałą czekoladę .Lekko wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i dokładnie rozprowadzamy ją po wierzchu ciasta.