Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« BABECZKI ŚWIĄTECZNEROLADKI
SCHABOWE Z
KAPUSTĄ I ... »
Składniki:- 60 dkg
mięsa mielonego ( z
szynki)- 2-3 większe liście
kapusty włoskiej- pół
pora- 2 łyżki
natki pietruszki-
fix do kotletów mielonych- szklanka rosołku z kostki-
sól i
pieprz-
bułka tartaPrzygotować fix według przepisu na opakowaniu.
Por i
natkę drobno posiekać. Z liści
kapusty ściąć zgrubienia, resztę poszatkować.
Dodać do masy
mięsnej wraz z
fixem, doprawić. Masę dobrze wyrobić i formować z niej okrągłe kotlety. Panierować lekko w
bułce tartej.
Kotleciki chwilkę przesmażyć na patelni, następnie ułożyć w formie żaroodpornej. Wstawić do nagrzanego do 165-170 stopni piekarnika, piec przez około 40 minut. Kiedy kotlety będą już ładnie upieczone, zalać je rosołkiem i wstawić na 20 minut.
RADA : Do masy
mięsnej możemy dodać 2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego. Można również podać kotleciki polane
sosem pomidorowym.poniedziałek, 17 grudnia 2012, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter