Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« PULPECIKI W SOSIE
KOPERKOWYMPIEROGI RUSKIE Z
DYNIĄ »

Lubię naleśniki, goszczą dość często na moim
stole. Staram się aby za każdym razem smakowały inaczej.Ciasto:- 1 szklanka
mleka- 1 szklanka
wody mineralnej- 1
jajko- 2 szklanki
mąki- szczypta
soli- 2 łyżki
olejuNadzienie:- 1/2 dyni hokkaido (około 1/2 kilograma)- 3
jabłka- 1 mały
melon- 2 łyżki roztopionego
masłaDodatkowo:- mód lub
syrop klonowy do polania
Dynię,
melon i
jabłka obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu,skropić
masłem i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec około 20 minut, zamieszać od czasu do czasu.Wyrobić ciasto i usmażyć naleśniki.



Gotowy,lekko przestudzony farsz nakładać na naleśniki i składać na pół.

Polać
miodem i zajadać :)poniedziałek, 16 września 2013, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter