Wykonanie
            
Sezon 
truskawkowy w pełni, więc proponuję właśnie to ciasto. Półkruche ciasto 
miodowe przekładane masa z 
kaszy manny a do tego mus 
truskawkowy i biszkopciki. Całość tworzy nadzwyczaj udaną kompozycję. Zapraszam do spróbowania, :)SkładnikiCiasto 
miodowe:- 3 szklanki 
mąki pszennej- 3/4 szklanki 
cukru- 1 łyżeczka 
sody- 150 g 
margaryny ( miękkiej)- 2 
jajka ( małe)- 3 łyżki płynnego 
miodu- 
mąka do podsypywania.Masa z 
kaszy manny:-1/2 litra 
mleka- 4 łyżki 
kaszy manny- 1 
cukier waniliowy- 2 łyżki 
cukru pudru- 200 g 
masła- 1 łyżeczka 
aromatu waniliowegoMus:- 30 dag 
truskawek- 2 łyżki 
cukru- 2 
galaretki truskawkoweDodatkowo:- 
dżem truskawkowy niskosłodzony- opakowanie 
biszkoptów1.Przygotować ciasto: składniki połączyć i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe części.

Każdą część rozwałkować, podsypując lekko 
mąką na placek. Formę o wymiarach 35 x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i umieścić w niej jeden z placków, wyrównując brzegi.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temperaturze 160- 170 stopni - funkcja z termoobiegiem ( bez termoobiegu 180 stopni). W ten sam sposób upiec drugi placek. Ostudzić.2. 
Kaszę ugotować na 
mleku, dodać 
cukry, wymieszać, zestawić z ognia i wystudzić. Do wystudzonej masy dodać utarte 
masło i aromat, utrzeć na jednolitą masę.Wystudzone ciasto przełożyć masą, posmarować lekko 
dżemem truskawkowym i przykryć drugim plackiem.3.
Galaretki razem rozpuścić w 250 ml gorącej 
wody, odstawić do wystudzenia. 
Truskawki zmiksować z 
cukrem, dodać wystudzoną, lekko tężejącą 
galaretkę, ponownie zmiksować. Odstawić, gdy zacznie tężeć powoli wykładać na ciasto, wyrównując powierzchnię. Na końcu ułożyć 
biszkopty, lekko je dociskając.



