Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu«
BISZKOPTOWE BABECZKI Z ...
CIASTECZKA Z JABŁUSZKAMI ... »

Jabłuszka
imbirowe są świetnym
dodatkiem do ciast, naleśników, racuchów.Składniki:- 2,5 kg
jabłek- sok z połówki
cytryny- 3-4 łyżeczki sproszkowanego
imbiru- 1/2 lub więcej szklanki
cukru- 1 opakowanie
żelatyny (50g)- 2 szklanki
wodyJabłka obrać , usunąć gniazda nasienne, rozdrobnić w malakserze lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić
sokiem z cytryny,zalać
wodą, wsypać
cukier i gotować do miękkości. Następnie dodać
imbir, wsypać
żelatynę, dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, układać do góry dnem. Po 15 minutach słoiki odwrócić. Po ostygnięciu przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

środa, 01 sierpnia 2012, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter