Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« BABECZKI Z PRAŻONYM
MELONEM I ...CIASTO
JEŻYK »

Doskonałe jako przystawka na zimno lub na ciepło. Można podawać je również jako dodatek do barszczu. Pyszne i chrupiące.Składniki:- 2 płaty
ciasta francuskiego- 250g
fety- 450g
mrożonego szpinaku- 3-4 ząbki
czosnku-
pieprzDodatkowo:- 1
jajko- trochę
sezamu do posypania
Szpinak podsmażyć, aby cały płyn odparował, dodać przeciśnięty
czosnek i
pieprz, ostudzić. Po ostudzeniu wymieszać z pokrojonym w kostkę
serem feta. Rozłożyć pierwszy płat ciasta, nałożyć 8 porcji farszu, przykryć drugim płatem. Docisnąć wszystkie brzegi, aby się zlepiły.



Następnie wyciąć równe koperty, zlepić brzegi lekko je zawijając i układać w formie na papierze do pieczenia.


Posmarować każdą kopertę rozbełtanym
jajkiem i posypać
sezamem.


Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z termoobiegiem i piec przez około 15-20 minut.

piątek, 27 września 2013, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Ostatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter