Wykonanie

Piada inaczej Piadina to włoski placek pszenny z dowolnym nadzieniem, podawany jako kanapka. Ja swoją piadę podałam na ciepło z
sosem czosnkowym, mąż i córka byli zachwyceni. Potrawa ta zostanie na długo w naszym menu, mam ochotę eksperymentować z nadzieniami.Gotowe piady kupiłam w Lidlu w tygodniu włoskim.Składniki na 3 porcje:- 3 piady- 2
piersi z kurczaka- 1
zielona papryka- 1/2
cukinii- 3
ogórki małosolne- 2
pomidory- liście
sałaty-
sól i
pieprz-
przyprawa do gyrosa- 3 łyżki
oliwy z oliwekSos:- 2 łyżki
majonezu- 3 łyżki
śmietany- 2-3 ząbki
czosnku-
sól i
pieprzKurczaka pokroić w cienkie paski, skropić
oliwa posypać
przyprawami, wstawić na 2 godziny do lodówki.
Paprykę i
cukinię pokroić w paski,
pomidory w kostkę a
ogórki w plasterki. Następnie
kurczaka usmażyć na patelni wraz z
papryką i
cukinią.
Majonez wymieszać ze
śmietaną, dodać przeciśnięty
czosnek,
sól i
pieprz. Piady kolejno włożyć do nagrzanego piekarnika i podgrzewać po kilka minut, następnie dodać
kurczaka z warzywami,
pomidory,
ogórki i
sałatę, polać sosem.








To naprawdę wspaniała uczta, więc życzę smacznego :)