ßßß
Pomysł na szybkie i efektowne słodkości. Wystarczy pół godziny i ślimaczki gotowe. Dzieciaki będą zachwycone.Składniki:- 1 płat ciasta francuskiego- kilka truskawek- 1 łyżka dżemu truskawkowego- cukier do posypaniaCiasto rozwinąć, posmarować dżemem. Truskawki pokroić na plasterki i rozłożyć na połowie ciasta.
Ciasto złożyć, pociąć na szersze paski. Paski przeciąć na pół.
Każdy pasek zwinąć tak, aby powstał kształt ślimaczka, docisnąć brzegi.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypać cukrem.
wtorek, 17 czerwca 2014, pao77poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyMIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM TWAROGIEM, ...ZUPA SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...KURCZAK W CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA KAKAOWAKOPYTKA BAZYLIOWE Z ...CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blogzamów newsletter