Wykonanie
W mojej kuchniZapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.Blog > Komentarze do wpisu« ZAPIEKANE KAPELUSZE Z TRZEMA
SERAMISAŁATKA BACY »

Pomysł na szybkie i efektowne słodkości. Wystarczy pół godziny i ślimaczki gotowe. Dzieciaki będą zachwycone.Składniki:- 1 płat
ciasta francuskiego- kilka
truskawek- 1 łyżka
dżemu truskawkowego-
cukier do posypaniaCiasto rozwinąć, posmarować
dżemem.
Truskawki pokroić na plasterki i rozłożyć na połowie ciasta.

Ciasto złożyć, pociąć na szersze paski. Paski przeciąć na pół.

Każdy pasek zwinąć tak, aby powstał kształt ślimaczka, docisnąć brzegi.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ślimaczki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypać
cukrem.


wtorek, 17 czerwca 2014, pao77poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
MIODOWE GWIAZDKIDESER "SZARLOTKA" NA PŁATKACH ...KOPYTKA Z WĘDZONYM
TWAROGIEM, ...ZUPA
SELEROWO-CZOSNKOWA Z ...MUFFINKI ...CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE ...
KURCZAK W
CIEŚCIE NA SPOSÓB ...BABKA
KAKAOWAKOPYTKA
BAZYLIOWE Z ...
CYNAMONOWE BUŁECZKI--------------------------------------..........................................------------------------------------------- -------------------------------------------trwa inicjalizacja, prosze czekac... darmowe próbki-----------------------------------------first minute 2013 Wizyty dzienne na stronę---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Szukaj przepisów naChcesz
mieć swoje przepisy na swoim blogu?------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------Pisz blog
zamów newsletter