Wykonanie
Ostatnio zachwycają mnie takie mini-przekąski "na raz". Wymyślam, dobieram, komponuję różne dodatki. Najczęściej po to, by
mieć je na podwieczorek, bądź drugie śniadanie, ale znakomicie sprawdzą się także na przyjęciach. Dobrze smakują
między wykładami :) Polecam! Inspirowałam się przepisem z bloga Obiad gotowy .

Składniki - ciasto naleśnikowe:- 2
jajka,- pół łyżeczki
soli,- pół łyżeczki
papryki ostrej,- pół szklanki
wody,- pół szklanki
mleka,- 100 g
mąki pszennej (przesianej),- 1 łyżeczka
oleju.

Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Gotowe ciasto zostawiamy na ok. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy resztę składników:- 5
jajek gotujemy na twardo, następnie drobno kroimy (po obraniu ze skorupek i przestudzeniu),- dodajemy 2 łyżki
majonezu i 2 łyżki
chrzanu, a następnie dokładnie mieszamy,- przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem,- ulubioną
szynkę kroimy na cienkie plasterki lub półplasterki,-
rukolę myjemy i osuszamy.Smażymy naleśniki, a następnie smarujemy pastą, układamy
szynkę i listki
rukoli. Ciasno zwijamy w rulonik. Wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie kroimy na ok. 2-2,5 centymetrowe ślimaczki. Podajemy. Smacznego!