Wykonanie
Składniki na dwie porcje:dwa
filety z ryby np.
pangadwa średnie
pomidoryjedna średnia
cebulkadwa plastry
suszonego pomidorarozmarynbułka tartaparmezansól,
pieprzłyżeczka
cukrucytrynaząbek
czosnkuoliwa1) nasmarować
rybę oliwą,
solą,
pieprzem,
rozmarynem i skropić
cytryną, odstawić na bok2) wyparzyć
pomidory (opcjonalnie) i pokroić w kostkę, posiekać
cebulkę3) na patelni na
oliwie podsmażyć chwilę
cebulkę i wcisnąć ząbek
czosnku, dodać
pomidory, smażyć na małym ogniu około 10-15 minut, wrzucić
suszone pomidory,
sól,
pieprz,
cukier, trochę
rozmarynu4) ułożyć
rybę w naczyniach żaroodpornych, położyć na niej sos, posypać górę
bułką tartą oraz
parmezanem5) piec w tempreturze 180 stopni przez 30 minutSmacznego!