Przyznaję się, że pomysł został wzięty z Pizzy Hut w Monachium. Postanowiłam jednak zrobić to danie po swojemu. Przedstawiam jej wysokość sałatkę z kurczakiem, mango i sosem musztardowo-miodowym!Składniki na jedną porcję:pierś z kurczakagotowa panierka do kurczaka lub bułka tarta i jajkokilka liści karbowanej sałaty ze dwie garście rukoligarść mango pokrojonego w małą kosteczkęgarść pokrojonej w paski papryki* ilość składników można dowolnie zmieniać, wszytsko zależy od waszego apetytuSos:4 łyżeczki śmietany1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka płynnego miodu1) pokroić kurczaka w kawałki, posypać panierką, usmażyć na złoty kolor2) położyć warzywa i mango na talerzu lub w misce3) na górze położyć kawałki kurczaka4) wymieszać razem składniki na sos5) polać sosem lub podawać z miseczką sosu obok* w Pizzy Hut podano tą sałatkę z kawałkiem pieczywaczosnkowegoSmacznego!