ßßß
1kg ryby np. morszczuk, dorsz, mintaj4 marchewki średnie3 cebulepół selera3 ziarenka ziela angielskiego2 liście laurowe3 ziarenka pieprzupapryka w proszku1 mały koncentrat pomidorowy2 łyżki octu2 łyżeczki cukrusólMarchewki i selera zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w piórka. Przełożyć do garnka, na dno wlać troszkę oleju. Dusić w nim warzywa do miękkości.W tym czasie usmażyć rybę w jajku i bułce tartej.Do warzyw dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, koncentrat, dusić jeszcze kilka minut. Dosmakować papryką, octem, cukrem i solą.W naczyniu żaroodpornym ułożyć warzywa, na warzywa rybę, następnie znów warzywa i tak warstwami do wykorzystania wszystkich produktów. Naczynie wstawić do piekarnika, zapiekać przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
