Pizza na śniadanie, to jest to! ;) Tym razem z mąką pszenną chlebową. Pizza wyszła bardzo dobra, lekko chrupiąca, w smaku delikatna.Składniki dla 1 osoby:1 jajko2 łyżki mleka4-5 łyżek mąki (u mnie chlebowa Młyny Stoisław)1 łyżeczka proszku do pieczeniapieprz, sólolejdowolne dodatki:1/2 cebuli3 plastry szynki5-6 plastrów sera pleśniowegoprzyprawa do pizzyketchupwarzywa (np.pomidor, papryka)W kubku wymieszać jajko z mlekiem, dodać proszek do pieczenia, mąkę i przyprawy. Posiekać wybrane warzywa w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną rozprowadzonego oleju do wylać ciasto (powinno być gęstsze niż naleśnikowe) i ułożyć na nim posiekane składniki, posypać przyprawą do pizzy. Smażyć krotko (ok.2 min.), tylko do przypieczenia się spodu. Zsunąć pizzę z patelni na blachę i włożyć do piekarnika (lub mikrofalówki) na funkcję grill na 5-7 min. do zarumienienia. Polać ketchupem.