Wykonanie
Ulubionym daniem każdego malucha są naleśniki, a podane oczywiście na słodko. Ale nie tylko takie są najsmaczniejsze. Dziś proponuję naleśniki dla lubiących ostre farsze są równie smaczne jak te słodkie. Smakiem przypominają pizzę. Umm... tak dawno ich nie robiłam że zapomniałam już jakie są pyszne :)
Do przygotowania naleśników potrzebowałam:1 szklanka
mleka1 szklanka
wody2 szklanki
mąki1
jajoszczypta
soliszczypta
cukru3 łyżki
olejuDo miski wlać
mleko,
wodę dodać
jajo,
sól,
cukier oraz
mąkę i wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Do gotowego ciasta dodać
olej i całość dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny aby ciasto odpoczęło a następnie smażyć na rozgrzanej patelni cienkie naleśniki.2
pomidory1
cebula20 dag
szynki4 łyżki startego
żółtego serapikantny
ketchupprzyprawa do pizzy
sólpieprzPomidory,
szynkę oraz
cebulę pokroić w drobną kosteczkę połączyć
ketchupem doprawić
solą i
pieprzem.Na usmażone naleśniki nakładać farsz zwinąć w ruloniki.Gotowe naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym
żółtym serem i zapiec. Podawać polane
ketchupem.Smacznego!